10 dolog, ami bizonyítja, hogy Japán egy teljesen más bolygóról származik

Japánt nem csak az teszi nagyon különlegessé, hogy régi hagyományaikat és kultúrájukat ötvözik a mai, modern technológiával, hanem az is, hogy az embereknek teljesen más a hozzáállásuk, gondolkodásuk és felfogásuk.
Az alábbiakban 10 ilyen érdekességet gyűjtöttünk össze Japánról, amitől azt fogod gondolni, hogy az ország egy másik bolygóról került ide. 🙂

1. Amikor a buszsofőrök sztrájkolnak, az az utasoknak jó.
Japánban teljesen máshogy működik a sztrájkolás, mint a világ más országaiban. Például nem rég Okayama-ban volt egy sztrájk, ami során ugyanúgy dolgoztak a buszsofőrök, annyi különbséggel, hogy nem fogadtak el pénzt az utasoktól. Így a cég pénzt vesztett, az utasok pedig boldogok voltak, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem okozott fennakadásokat a közlekedésben.

2. A nem működő mozgólépcsőkhöz külön embert állítanak.
A feladata, hogy tájékoztassa az embereket a problémáról, valamint, hogy biztosítsa őket, hogy már dolgoznak a javításán, illetve, hogy elnézésüket kérje. Nem semmi!

3. Japánban így várják az emberek a metrót.
Mindenki sorban áll és nincs tolakodás. A sorok pont ott alakulnak ki, ahol majd lesz a metró ajtaja.

4. Macskás hajpánt
A japán emberek nagy macska-rajongók. Ezért van az, hogy az alábbihoz hasonló termékek is léteznek az országban. 🙂

5. Elképzelés és valóság Japánban.
Japánban biztos lehetsz abban, hogy pontosan ugyanazt fogod kapni, ami a képen van. (Ezt törvényileg is bevezetném Magyarországon! :D)

6. Rendkívül népszerűek az eldobható esernyők.
Mivel nagyon olcsók, így nem kell attól tartani, hogy eltörik, ami egyébként nagyon gyakori a kemény időjárás miatt. Egy nagyobb vihar után ilyenekkel lehet találkozni a városokban:

7. Papucsok, amik maguktól a helyükre mennek.
Nem régiben egy japán hotel olyan papucsokat kezdett használni, amik önmaguktól a helyükre mennek. A papucsban 2-2 kereket, motort és érzékelőket helyzetek el. Az ötlet egyébként a Nissan-nak köszönhető.

ProPILOT Park RYOKAN 「プロパイロットパーキング旅館」での宿泊体験を抽選で1組2名様にプレゼント! 1/9 ・ 駐車の常識を変えた先進技術プロパイロットパーキングで、今度は旅館の常識を変える。 是非、未体験の宿泊を味わってください。 【応募のステップ】 ①日産公式Twitter「NissanJP」をフォロー→②Twitterで「#PPP旅館 #wanttostay」をつけて投稿する。 【スペシャルサイト】 http://www.nissan.co.jp/BRAND/TFL/PPPR/ #wanttostay #PPP旅館 #プロフィール画面からみてね #旅館 #温泉 #ryokan #onsen #hotsprings #箱根 #hakone #Japan #旅行 #travel #amazingtrip #おもてなし #omotenashi #自動運転 #ProPILOT #自動駐車 #ProPILOT #ProPILOTPark #🚗 #日産リーフ #LEAF #NissanLEAF #日産リーフ #日産 #ニッサン #nissan #nissanjapan #5523

A post shared by 日産自動車株式会社 (@nissanjapan) on

8. Az éttermek kirakataiban megmutatják, hogy melyik étel hogy néz ki.
Természetesen a minták műanyagból vannak, de ettől függetlenül nagyon élethűek.

9. Van egy Sakura-juk Legóból kirakva.
A Legoland Japában ezzel rekordot döntött, ugyanis több, mint 800.000 apró darabból rakták össze Japán szimbólumát.

10. Végül: semmi sem fogható a természethez!

Forrás:

szorakoztato

Facebook Hozzászólások:

Hozzászólás