15 dolog, amit minden fiatal lánynak tudnia kellene a testéről

Elhoztunk neked 15 dolgot, amit fiatal lányként tudnod kellene a testeddel kapcsolatban.

1. Mindenki a maga módján szép

Hirdetés:

Nincs olyan, hogy „ideális” test. Úgy vagy szép, ahogy vagy! Lehetnek idomaid, vagy sem, kidolgozott hasad, vagy éppen pocid, nagy melled, kicsi feneked, striáid, de lehetsz éppen izmos vagy sem – nem tesz téged semmi kevésbé „tökéletessé” vagy csodálatossá. Mindenkinek más a testalkata, valakinek homokóra alakja van, míg másnak körte, és ez így van rendben. Fókuszálj arra, mit lehet a te testedből kihozni és ne azon agyalj, hogy „kéne” kinézned.

2. Többet kell aludnod

A „Majd alszom, ha meghaltam” mondat hülyeség. A kevés alvástól rosszabbul teljesítesz és segít a depresszió, szorongás kialakulásában is. Természetesen sok dolog vehet el a minőségi alvásodból: a házi, stressz, sorozatok, közösségi oldalak, azonban érdemes beállítanod egy rendszert. Napi legalább 7 óra alvás az ideális.

3. A mozgás nemcsak a súlyvesztéshez kell

hirdetés:

Izzadj azért, mert egészségesebb és erősebb akarsz lenni, nem azért, mert fogyni akarsz. „Sok edzésterv arra fókuszál, hogy kisebb legyél. Neked azonban arra kéne összpontosítanod, hogy több legyél: energikusabb, egészségesebb, boldogabb.” A mozgás emellett segít levezetni a stresszt és jó a mentális egészségednek!

4. A barnítókrémek a legrosszabbak, amit magaddal tehetsz

A barnítókrémek hihetetlenül károsak: 75%-ban elősegítik, hogy a bőröd hamarabb megöregedjen, így 30 évesen könnyen 40-nek tűnhetsz, ha túlzásokba esel. Emellett a napozással is vigyáznod kell, hogy ne égj le, hiszen az erőteljes nap akár bőrrákhoz is vezethet, így mindig ésszel és megfelelő előkészületekkel feküdj ki a tűző napsütésre.

5. A soványság nem egyenlő az egészséggel vagy éppen a betegséggel

Hirdetés:

Nem ítélheted meg valaki egészségügyi állapotát a testalkatából. Bárki lehet egészséges vagy éppen beteg: figyelnünk kell, mit mond a szervezetünk és ne feledkezzünk meg arról, hogy az ítélkezés nem szép dolog!

6. A diéták nagyon veszélyesek lehetnek

Ne dőlj be minden őrületes „hollywoodi” diétának! Egyesek egyenesen rosszak a fejlődésednek. Kerüld a furcsa tisztítókúrákat, és ha biztosra akarsz menni, konzultálj egy dietetikussal, aki segít az egészséges étrend kialakításában.

7. A hidratálás fontos a testednek

Ne felejts el elég vizet inni, akkor is, ha unod hallgatni! Napi nyolc pohár a minimum!

8. A szőr is természetes

Hirdetés:

Borotváld, gyantáztasd, vagy ne csinálj vele semmit: a szőr a lányokon is természetes. Csináld úgy, hogy te jól érezd magad – ne úgy, hogy mások mit várnak el.

9. Túl sok telefonozás vagy éppen gépezés nemcsak a szemednek, de a gerincednek is rossz lehet

A görnyedés sosem jó: akkor sem, ha beadandót írsz, vagy éppen csak vicces videókat csekkolsz a YouTube-on, esetleg az instagramodat görgeted végig a telódon. Ezek az elfoglaltságok károsíthatják a gerincedet.

Ha tenni akarsz ellene valamit, akkor mindig figyelj arra, hogy egyenesen ülj és a képernyőd szemmagasságban legyen, így nem kell túlságosan behajolnod. Hidd el, púposnak lenni könnyebb, mint gondolnád!

10. Ne hagyd ki a reggelit

Hirdetés:

Igazából egy étkezést se hagyj ki, de a reggeli talán a legfontosabb mind közül! Segít elindítani a napodat, jobban tudsz koncentrálni a suliban és sokkal energikusabb leszel. Már egy alma vagy éppen joghurt is sokat tehet a szervezetedért.

11. Ne nézd a méretet a boltokban

Lehetsz XS-es, de elképzelhető, hogy bizonyos üzletben csak az M-es jön rád: emiatt ne érezd rosszul magad! Minden márkának más a beosztása a méretek terén, így ne azt nézd, mi van a címkében.

Emellett ne stresszelj folyamatosan a mérlegen: ameddig egészséges vagy és energikus, addig ezek a legfontosabbak.

12. Az intim testrészed nem „furcsa”

Minden vagina máshogy néz ki, és ez teljesen rendben van. Ez igaz a melleidre is: lehet az egyik kisebb, mint a másik, vagy éppen teljesen egyforma. A formájuk pedig emberenként változik. Amit a magazinokban látsz, nem határoznak meg téged!

13. Oszd meg a doktoroddal, mit érzel

Nem fog elítélni, mondhatsz neki bármit a testeddel kapcsolatban. Ha valami furcsát észlelsz, vagy aggódsz valami miatt, ne félj kérdezni! A melleidben előfordulhatnak csomók, amelyeket pedig rendszeresen ellenőrizz finom nyomkodással.

14. Figyelj most a testedre, később kifizetődik

A sok smink és alapozó, ha tetszik, ha nem, öregít. 18 éves korodig nem is kellene alapozót hordanod vagy éppen nehéz sminket. Ha mégis megteszed, hagyj a bőrödnek pihenőnapokat, és esténként ne felejtsd el lemosni az utolsó cseppig, majd a bőrtípusodnak megfelelő krémmel hidratálni.

Emellett pedig érdemes odafigyelned a testedre, mozogni és ápolni, hiszen ez később ki fog fizetődni. Amit most teszel, lehet, rögtön nem látszanak meg, azonban 30 felett könnyen előjöhet mindennek a nyoma: akár a rossz testtartásnak, kevés ivásnak, sok sminknek vagy éppen a barnítókrémeknek.

15. Senkit nem érdekelnek a hibáid

Legyen rajtad némi pluszkiló, lehet tiszta a bőröd vagy éppen aknés: ameddig te boldog vagy, a többiek is azt fogják látni. A jó és pozitív kisugárzás szépít, míg a rossz és negatív csúnyít – lehet az illető akármennyire „tökéletes”.

Forrás:

starity

Facebook Hozzászólások:

Hozzászólás