15 évesen 320 kilót nyomott, nem fogod elhinni, hogy néz ki most!

Fiatal kora ellenére óriási harcos a fiú.

Jacob Miller egész életében nagy darab volt. 5 héttel született korában a vártnál, de így is 5 kiló 40 dekát nyomott. Egy évesen már 23 kiló volt, mire elérte a tinédzser kort, 45 kilót gyarapodott évenként. 15 éves korára a 195 centiméteres magasságához 320 kiló volt! Ekkora súlyfelesleg viszont bárkit megölne, ezért a család drasztikus lépésre szánta el magát: felkeresték a Cincinnati Children`s Hospital Medical Centert.

Jacob állapotát nem pusztán helytelen táplálkozás okozza: az orvosok hormonális okokat találtak a háttérben, amit a mai tudásunk szerint nem lehet gyógyítani. Utolsó lehetőségként gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre a fiún. A műtét előtt Jacob cukorbeteg volt, alvási apnoeban szenvedett, extrém cellulitiszes volt a lába, szívbeteg volt és megnagyobbodott a mája, mindezt a túlsúly miatt. A műtét előtti spártai diétával 35 kilót sikerült leadnia, majd 2013 nyarán elvégezték rajta a gyakorlatilag életmentő beavatkozást.

Ugyanakkor sem ő, sem a szülei nem gondolták, hogy a gyomorszűkítéssel minden meg van oldva: a következő években kemény munkával egészítették ki a kezelés hatékonyságát. A gyomorszűkítés lelassította annyira a gyarapodást, hogy fel tudják venni vele a harcot. A család reméli, így kapnak annyi időt, amíg a tudomány kideríti: mi okozza az extrém elhízást.

Egy hónappal a műtét után Jacob már 45 kilóval volt kevesebb. 6 hónappal később pedig a 10XL-es pólók helyett már 5XL-est hordott, nadrágból pedig elég lett a 3XL-es.

“Nem adom fel. Folytatom a  kemény diétát, és egyre kevésbé nehéz. Régen 5 percet sétáltam és le kellett ülnöm, most fél órát is mehetek anélkül, hogy elfáradnék. Egészségesebbnek érzem magam.” – mesélte Jacob egy tévéműsorban.

Hosszú út áll még előtte, de Jacob küzdelmét látva mi többet nem panaszkodunk plusz 5-10 kiló miatt!

Forrás:

blikkruzs