500 év után először nyitották ki Jézus sírját. Elállt a tudósok lélegzete attól, amit benne találtak:

Nem erre számítottak!

Arról a márvánnyal lefedett sírhelyről beszélünk, amiben Jézus 3 napig feküdt a keresztre feszítés után, majd feltámadt.

A National Geography munkatársai összefogtak, hogy kiderítsék, mi van a több, mint 500 éve érintetlen sírhelyben, amit igazából senki nem tudott biztosra. Az idők alatt többször is renoválni kellett az emlékhelyet, sokszor természeti katasztrófák miatt. Most is olyan állapotba került, hogy meg kellett menteni, de ehhez a tudósoknak hozzá kellett férniük. Ez nagyon nagyon nehezen ment, mert olyan szigorú szabályok vannak, hogy még egy gyertyát sem cserélhet ki ott senki engedély és egyeztetés nélkül.

Ezért is ment szinte csoda számba, amikor a bizottság hosszas mérlegelés után megengedte, hogy a csapat hozzáérjen a sírhoz.

Először a koszt és a habarcsot kellett eltávolítani, ami 35 szakértőnek 60 órájába került. Különböző eszközökkel azt is felmérték, hogy mi rejtőzik az emlékhely alatt, mint amikor az anya hasát ultrahangozzák az orvosok, hogy lássák a gyereket.

Végül eljutottak magához a sírhoz, ahol elvileg Jézus teste feküdt, és leemelték a márványt. Üresnek tűnt, de amikor eltávolították a koszt, rájöttek, hogy egy második réteg márványfedő is van alatta.

Ebben egy gyönyörűen megmunkált, vésett keresztet találtak. A szakértők szerint 12. századi.

Viszont csontokat nem találtak…

„Csontok és egyéb emléktárgyak nélkül sosem fogjuk tudni megmondani pontosan, hogy ez volt-e Jézus sírja. Ez már hit kérdése. Mindig is az volt, és az is marad.”

culturenews24

Forrás:

blikkruzs

Facebook Hozzászólások:

Hozzászólás