7 dolog, amit soha nem tudtál a “Dirty Dancingről”

Sokan látták a Dirty Dancing című filmet és még többen vannak, akik újra és újra megnézik.

A Little Things összegyűjtött néhány olyan érdekes tényt, amelyet sokan nem ismernek a filmmel kapcsolatban.

1.A főszereplőknek két hetük volt arra, hogy a tánclépéseket gyakorolják

Ez igaz, a szereplőknek csupán két hetük volt arra, hogy a lépéseket gyakorolják és utána már el is kezdődött a forgatás. A teljes filmet 44 nap alatt forgatták és mégis mennyire jó lett! Hát ez az, amikor valamit időben elkészítenek!

2.Patrick Swayze minden trükköt maga csinált

Tényleg ő akart minden mozdulatot és jelenetet megcsinálni. Az egyik jelenet felvétele közben azonban a férfi térde megsérült és orvosi kezelésre szorult. A térde körül felgyülemlett folyadékot le kellett szívni.

3.A filmesek szerint Cynthia Rhodes túl csinos volt
A filmben van egy olyan jelenet, amikor a lánynak nagy fájdalmai vannak. A sminkes szerint a színésznő túlságosan jól nézett ki ezért úgy csinálták meg a jelenetet, hogy sokkal fáradtabbnak tűnjön.

4.Eredetileg nem volt a filmben a padlón csúszós jelenet

Patrick és Jennifer eredetileg épp térdelve csúszkáltak a földön mielőtt le kellett volna forgatni a következő jelenetet. Ekkor Emile Ardonlinonak, a rendezőnek kiváló ötlete támadt – ennek benne kell lennie a filmben.

5.A fára lemosható festéket fújtak
Október közepén forgatták a filmet, már elég hideg volt, hullottak a falevelek. A fákat lefestették, de azért még látszik, hogy hullanak a falevelek a háttérben de ez nem igazán illik a filmbe.

6.A “She is like the wind” című dalt nem erre a filmre írták

Ezt a dalt eredetileg az 1984-ben készült Grandview című film betétdalának szánták. De mivel nem használták fel, mégis a Dirty Dancing egyik betétdala lett.

7.Johnny szerepét majdnem Val Kilmer kapta

Val Kilmernek ajánlották fel a szerepet de ő nemet mondott. Még Billy Zane is szerepelt a listán de ő nem tudott olyan jól táncolni és ezért esett Patrick Swayze-re a választás. Ennek nagyon sokan örültek!

Sok minden történik a színfalak mögött s ezekről nekünk semmi tudomásunk nincs. Te tudtad ezeket?

Forrás:

csodalatos

Facebook Hozzászólások:

Hozzászólás