Érdekesség

7 egészségügyi ok, amiért jó, ha a kutyáddal alszol. A második és ötödik aranyat ér!

7 egészségügyi ok, amiért jó, ha a kutyáddal alszol. A második és ötödik aranyat ér!

Amióta világ a világ örök kérdés: felmehet-e a kutya az ágyba. Íme néhány nyomós érv mellette.

Aki már eddig is szívesen aludt a kutyájával, az nem lepődik meg az alábbi tényeken, néhányan pedig ezután fogják ágyba hívni kedvencüket. Számos vizsgálat kimutatta ugyanis, hogy a kutyával való alvás jó hatással van az egészségre. Valami tényleg lehet benne, mert a kutyatulajdonosok közel 50%-a a házi kedvencével alszik. Mellesleg itt a csivava, az uszkár, a spániel, a schnauzer és a terrier kifejezetten előnyös fajták, több mint 60%-a a kutyásoknak szívesen választja szőrös kis barátját hálótársául – írja a noiportal.hu.

Javul a komfortérzet

Ha valaha ölelted át a kutyádat, pontosan tudod, hogy ez mennyire kényelmes és jó érzés. Az olyan egyszerű dolgok, mint hallgatni a kutya légzését, érezni a bundáját, rendkívül kellemes érzést okoznak. Ha ezen felül még az ágyba is magaddal viszed a kedvencedet, ott is élvezheted ezt a puha és kényelmes érzést. Jobban fogsz aludni és még a kettőtök közti kötelék is megerősödik.

Javul az alvás minősége

A fizikai és mentális javulás sok esetben igenis bekövetkezik, ha a kutyáddal alszol. Általában a gazdik úgy érzik, hogy nyugodtabb és biztonságosabb úgy a pihenésük, ha szőrös kis társuk is csatlakozik hozzájuk a hálószobában. További érdekesség az, hogy akik álmatlanságban szenvedtek, arról számoltak be, hogy miután a kutyájukkal kezdtek el aludni, nyugodtabb lett az alvásuk is. Természetesen a dolognak két oldala van, hiszen olyanok is vannak, akik egész egyszerűen mégsem akarnak a kutyájukkal aludni. Ennek ellenére nem árt, ha teszel egy próbát.

Enyhül a stressz

A legtöbb eb rendkívül figyelmes természetű. Imádnak közel lenni a gazdihoz. Ez a tény, plusz az, hogy kényelmes a velük való alvás, csökkenti a stresszt. Bizonyos terápiákban éppen ezért szívesen alkalmaznak kutyákat. A terápiában részt vevő kutyák és gazdijaik egymással alszanak kezelés céljából. Logikus tehát, hogy a saját házi kedvenced is épp oly jó hatással lesz rád.

Melegséget adnak

Valóban nem kell túl sok tudományos tény ahhoz, hogy belásd ezt. A kutyákkal való pihenés kényelmes, melegvérűek, emellett a ritmikus légzésük és az, hogy imádnak a közeledben lenni nyilvánvalóvá teszik, mennyire jó velük aludni. Sok ember akár két ágytakarót is magával visz, mert melegségre vágyik, ám ha a kutyád is a hálótársad, akkor már meg is van a magyarázat erre!

Segítenek kilábalni a depresszióból

A kutyák feltétel nélkül szeretnek és hűségesek. Ha egy adott személy depressziós, valószínűleg hiányzik az életéből ez az érzés. Az is gyakori, hogy ha valaki depressziós, rosszabbul alszik. Ám ha ezt a két dolgot egymás mellé teszed, akkor ezeket a tüneteket remekül enyhíti a kutyáddal való alvás.

Biztonságot nyújtanak

Veleszületett tulajdonsága a kutyáknak, hogy védelmezik a gazdit. Ha együtt vagy a kutyáddal, akkor ez a fajta biztonságérzet felerősödik. Noha a legtöbb ember imád aludni, ekkor vagy a legsérülékenyebb. A legtöbb betörés az esti és a hajnali órákban történik, a kutya tehát mindenképpen ad egy plusz biztonságérzetet.

És… a kutya előnye maga az, hogy kutya

Bizonyára nem gondolod, hogy elhagy a legjobb barátod? A kutya imád veled lenni, hiányzol neki, és neked is biztosan hiányzik az ő jelenléte. Miért is ne aludnál egy ágyban azzal, aki a világon legjobban szeret téged? Ez megerősíti a közted és a kutyád között lévő köteléket, és ez mindkettőtökre nézve előnyös!

Forrás:

blikkruzs

Érdekesség

More in Érdekesség

Irtózatos dolgot talált egy kismama a füredi Tescóban vett csirkemellben

napjainkjan 14, 2017

Ezt jelentik az egyes börtöntetoválások! Tudd meg, milyen üzeneteket hordoznak!

napjainkjan 12, 2017

15 valós tény világunkból, amitől eldobod az agyad!

napjainkjan 12, 2017

Te felismered, hogy mi van a képen és honnan ered furcsa elnevezése?

napjainkjan 12, 2017

Így néznek ki a HORROR film szereplők, a valós életben

napjainkjan 11, 2017

Ezek a tökéletesen elkapott képek mindenkit összezavarnak

napjainkjan 11, 2017
"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szent Ágoston

2014 Napjaink.Org

×
Lájkold új oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg Facebookon!
Köszönöm, nem