Ilyen vagy, ha Szűz vagy – A Szűz jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Bár egy ember jellemrajzának felállításánál az asztrológusnak nem elegendő pusztán az illető napjegyét ismernie, mégis a napjegy az, amely általában a legnagyobb mértékben képes befolyásolni az egyén személyiségét. Az „Ilyen vagy, ha…” cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Ha Szűz vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és nézz szembe a negatív tulajdonságaiddal!

753x440

1. Kritikus

Mindenre és mindenkire a kritika szemüvegén keresztül tekintesz. Árgus szemmel figyeled, hol adódik lehetőség a sokszor nem éppen túl barátságos hangvételű véleménynyilvánításra. A barátaidat, rokonaidat is előszeretettel kritizálod, azonban akit kevésbé kedvelsz, annak nem csak kritikából, de a cinizmusodból is jut bőven.

Mindegy, hogy ellenség vagy barát, éles nyelvedet bárkin szívesen köszörülöd. Mentségedre legyen mondva, önmagaddal szemben sem vagy elnéző e téren, ugyanis rendkívül fejlett önkritikával rendelkezel.

2. Kishitű

Ha finoman akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, te aztán tényleg nem álltál kétszer sorba, amikor az önbizalmat osztogatták.

Amilyen nagy hévvel kritizálsz másokat, ugyanolyan mértékben vagy képes az önmagaddal szembeni elégedetlenségre is. Ha nem figyelsz oda, könnyen a pesszimizmus hálójában találhatod magadat.

3. Szorongó

Bár a látszat nem ezt mutatja, mégis állandóan azon stresszelsz, mit gondolnak rólad mások. Annyira fontos számodra a külvilág véleménye, hogy emiatt folyton alkalmazkodni kényszerülsz.

Hajlamos vagy a hipochondriára is. Tested minden rezdülését figyeled, és előbb-utóbb – e szorongás hatására – produkálod is annak a betegségnek a tüneteit, amely éppen a figyelmed középpontjába került.

A szorongásos tünetek nagyszerűen enyhíthetők – sok esetben meg is szüntethetők – a különféle relaxációs, illetve meditációs technikákkal.

4. Rendmániás

Az egyébként becsülendő rend- és tisztaságszereteted könnyen kellemetlen pedantériává fajulhat, amellyel hamar az őrületbe kergeted a környezetedet.

Ha nem úgy állnak a könyvek a könyvespolcon, ahogyan azt te elrendezted, vagy valaki felcserélte a kád szélén a tusfürdős flakont a samponossal, hajlamos vagy tragédiaként elkönyvelni az esetet.

Rendmániád nem csak a környezetedre terjed ki. Kínosan ügyelsz arra is, hogy a dolgok rendben, precízen menjenek körülötted, legyen szó akár munkáról, akár magánéletről.

5. Csökönyös

Szereted, ha az irányítás a te kezedben van.

Terveidhez foggal-körömmel ragaszkodsz még akkor is, ha mások szerint értelmetlen, netalántán veszélyes vállalkozásba kezdtél. Ilyenkor megmakacsolod magad, és csak azért is végig viszed mindazt, amit elterveztél.

Az sem tántorít el, ha időközben rájössz, azoknak volt igaza, akik már az elején megpróbáltak lebeszélni terveid véghezviteléről.

Forrás:

bien