Kinevették iskolatársai a lányt, mert ilyen ruhát viselt – Fotó

Egyre több az ilyen eset

A mai világban, főleg a közösségi média térhódítása miatt, egyre több iskolást szekálnak vagy nevetnek ki online.

A Facebook, Instagram, Snapchat…stb. új támadási felületet szolgáltatnak a rosszindulatú, nem fizikai értelemben vett bántalmazásnak és a szülők sajnos nem igazán tudnak ez ellen mit tenni.

Most egy fiatal, középsikolás lány, Bailey esett áldozatául ennek, akit azért szekáltak diáktársai, amilyen ruhát viselt. Fotókat posztoltak róla Snapchatre, kinevették a lányt aki kétségbeesésében édesanyjától kért sms-ben segítséget és egyben váltóruhát.

Segítséget kért

A lány miután megtudta, hogy diáktársai fotókat posztoltak róla különféle közösségi oldalakra, kétségbeesett üzenetet írt édeasanyjának, aki rögtön a segítségére sietett.

– Anya, tudnál kérlek hozni nekem pólót és farmert, kérlek.

– Neked? Miért, mi van rajtad? Ha van időm, viszek.

– Egy ruha. De az emberek kinevetnek, képeket csinálnak rólam és át akarok öltözni.

– Cipő is kell?

– Nem.

– Ok, 7 perc múlva ott vagyok.

– Ok.

– Itt.

Felkeltette más figyelmét is

Miután az eset megtörént, a Twitteren egy IssaInfluencer nevű felhasználó megosztotta a lány történetét másokkal is. Ezzel akarta felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi hasonló bántalmazás történik nap mint nap és bár Bailey édesanyja gyorsan reagált lánya üzenetére és hamar segített neki, sajnos nem ez lesz az utolsó ilyen sztori, amiről hallottunk.

#Tesiterror hazánkban

A tesiterror a hazai közösségi oldalak egyik legnépszerűbb hashtagévé vált az elmúlt időben. Az érintettek ezzel a hashtaggel elátott sztorikban mesélik el, hogy miket kell átélniük a testnevelés órákon az iskolákban. Rengeteg különféle történet látott már így napvilágot, számolt be róla a 24.hu. Az esetek többségében nem feltétlenül a tanár terrorizálja a diákokat, sokaknál azt olvasni, hogy az érintettek osztálytársai okozzák a fő problémát.

47816575 – teacher taking exercise class in school gym

Forrás:

femcafe

Facebook Hozzászólások:

Hozzászólás